HomeMuziek - MusicInteractief Lezen - Interactive ReadingMeditatie - MeditationOver - About Sid BachrachThe WeystContactFavourite linksNieuwe Inzichten - New Insights
Sid Bachrach
English
The Weyst

 

De Weyst - Handel - Noord Brabant - NederlandDe Weyst werd opgericht in november 1984 in het voormalig Kapucijnen klooster te Handel en is gebasseerd op de ideeen van Mahatma Gandhi, Lanza del Vasto, de vredes en milieu bewegingen. Met een biologische moestuin en boomgaard streven wij verantwoordelijkheid voor het milieu na. De naam de Weyst werd door de laatse Gardiaan van het voormalige Kapucijner Klooster gekozen. Het is een verwijzing naar de gelijknamige ondergrondse water stroming in de regio Brabant. De naam "de Weyst" staat voor het volgen van een eigen weg, rustig, stil en soms zichtbaar ontspringend aan de oppervlakte.

Tegenwoordig functioneert De Weyst als groepscentrum en biedt het accomodatie aan tal van gezelschappen met diverse achtergronden. Zo wordt er al jaren in de Weyst gedanst, gezongen, gemediteerd en vooral genoten. In de Weyst wordt voor alle gasten vegetarisch en biologisch gekookt met verse groenten uit eigen tuin. In de oude houtoven wordt nog op traditionele manier brood gebakken voor al onze gasten.

 

Daarnaast werkt De Weyst als sinds 1992 samen met de Reclassering en Kinderbescherming als werkplaats voor alternatieve taakstraf sancties. Tot nu toe hebben reeds 500 deelnemers hun taakstraf bij De Weyst succesvol afgerond.  Verder krijgen we hulp van vrijwilligers die meehelpen met het onderhouden van de tuin, het gebouw (Rijksmonument anno 1850), en verzorging van de gasten.

Wij verwelkomen altijd graag nieuwe vrijwilligers en stagiares!


 

- www.deweyst.tk -

Pater Petrusstraat 21
5423 SV Handel
The Netherlands

tel. 0492-321475 - fax. 0492-321475
e-mail: de_weyst@hotmail.com

 


HomeMuziek - MusicInteractief Lezen - Interactive ReadingMeditatie - MeditationOver - About Sid BachrachThe WeystContactFavourite linksNieuwe Inzichten - New Insights